Veenseboys opnieuw succesvol op 2e helft NK

Zaterdag 26 juni heeft touwtrekvereniging Veenseboys met verschillende teams deelgenomen aan de 2e dag van de Nederlandse kampioenschappen touwtrekken. Deze wedstrijden werden gehouden in Bentelo, wat ligt in de achterhoek. ’s morgens werd er gestreden in 720 kg klasse. Dit is qua gewicht de zwaarste klasse met 8 mensen van gem. 90 kg aan het touw. De Veenseboys deden met 2 teams mee, maar mede door het niet al te beste wedstrijd terrein konden ze daarin geen potten breken. Er was een tamelijk nieuwe vereniging uit onze regio voor de eerste keer aanwezig op een NK. De Spoortrekkers uit Hoevelaken doen al wel enkele jaren mee met regionale competities maar dit was hun eerste NK. Het onderlinge treffen tussen de Spoortrekkers en Veenseboys 2 eindigde in een gelijkspel waardoor de punten werden gedeeld. Een van de jongens van Veenseboys die in het team stond is ook lid van de Spoortrekkers, dus deze onderlinge wedstrijd werd een hele felle strijd die dus een gelijk spel opleverde. Uiteindelijk werd de 720 kg klasse gewonnen door T.T.V. Heure en goede tweede werd T.T.V. touwtje uit Laren. Derde was T.T.V. Vorden.

Tevens was er nog een jeugdklasse in het ochtendprogramma. Die bestaat uit max. 560 kg. Dit mag men doen met 7,8,9 of 10 touwtrekkers, mits men maar onder het max gewicht van 560 kg blijft. Hierin werd een jeugdteam gevormd met spelers van Veenseboys, Lagerweij uit Renswoude en Streefkerk. Dit combiteam kon echter ook geen potten breken en was na de voorrrondes ook uitgespeeld.

In het middagprogramma werd er gestreden in de zgn. koningsklasse, de 640 kg klasse. Veenseboys is in deze klasse regerend Nederlands kampioen en moest dus haar titel verdedigen. Er werd gestreden in 2 poules waarbij de nr. 1 en 2 doorgaan naar de kruisfinales. Veenseboys deed met 2 teams mee en beide ploegen hadden dezelfde poule geloot. We werden 1e en 2e in de poule dus beide teams door naar de halve finales. Veenseboys 1 moest het opnemen tegen TTV Oele. Deze ploeg werd 2 keer verslagen en dus een finaleplaats voor Veenseboys 1. Veenseboys 2 moest aan treden tegen TTV Eibergen (meervoudig Europees en wereldkampioen). Deze beide wedstrijden werden na een paar zware trekken allebei verloren. Voor de 3e plaats moest Veenseboys 2 dus aantreden tegen TTV Oele, beide trekken werden gewonnen dus de eerste podiumplaats was bereikt. In de finale moest Veenseboys 1 het nu opnemen tegen hetzelfde Eibergen, helaas waren zij te sterk en werd Eibergen terecht de nieuwe kampioen, ze waren simpelweg te sterk op deze warme dag. Maar met een zilveren en bronzen medaille mag Veenseboys heel tevreden zijn.

Zaterdag 3 juli zijn er weer erg belangrijke wedstrijden. Hierbij wordt gestreden om de eer van Nederland hoog te mogen houden tijdens de WK in Zuid Afrika in september 2010. Deze wedstrijden worden gehouden op het terrein van de Veenseboys in Veenendaal en beginnen om 10.30.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>