Veenseboys trekt zich twee maal naar goud op NK touwtrekken

Zaterdag 19 juni was de Groene velden in Veenendaal het decor van het Nederland kampioenschap touwtrekken voor de klassen 600 kg en 680 kg. Het weer dreigde regenachtig te worden maar gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen.

’s Ochtends vroeg moesten de ploegen gewogen worden en bij een correct gewicht konden de ploegen afgestempeld worden. Als eerste werd de 600 kg klasse getrokken waar zich slechts 7 teams hadden ingeschreven, mede door het lichte maximale gewicht (75kg per pers.) Veenseboys was met 2 ploegen vertegenwoordigd, waaronder een aantal jeugdspelers welke hun debuut maakten. De wedstrijden in de poule fase waren spannend, Veenseboys A bleef ongeslagen en Veenseboys B had alleen een gelijk spel tegen Eibergen, wat de grootste concurrent bleek te zijn. Voor de halve finales vond een loting plaats tussen de nummers 1 t/m 4, waarbij Veenseboys B Lagerweij uit Renswoude trof, welke in de poule vierde was geworden. Deze halve finale werd vrij eenvoudig gewonnen. Veenseboys A trof Eibergen in de halve finale, wat een zware strijd bleek. De eerste trek ging naar Eibergen en de tweede trek ging na veel strijd naar de Veenseboys. Hierna volgende een derde en beslissende trek, welke wederom door Veenseboys A werd gewonnen. Hierdoor stonden beide ploegen van Veenseboys tegen elkaar in de finale. In de finale bleek dat Veenseboys A zijn krachten had verspeeld in de halve finale, waardoor Veenseboys B zich makkelijk naar het goud trok. Uiteindelijk ging men naar huis met goud en zilver een prachtig resultaat.

Veenseboys 600B

In de middag werd getrokken om de 680 kg klasse, waar veel concurrentie was. Er hadden zich veertien teams aangemeld. Deze werden verdeeld over twee poules van 7 ploegen. Veense boys stond hier met 3 teams aan het touw. Al snel werd duidelijk dat Veenseboys A hier samen met Eibergen en Bisons titel favoriet waren. Veenseboys A wist zich ongeslagen door de poule heen te trekken, met Bisons als goede tweede in deze poule. In de andere poule was Vorden verrassend eerste, zij wezen Eibergen naar de tweede plek. In de halve finale mocht Veenseboys A aantreden tegen Eibergen wat twee prachtige partijen opleverden en wat Veenseboys in de finale bracht. De verrassing van de dag, Vorden, stond in de halve finale tegen Bizons en wisten ook hier te winnen. De finale ging spannend van start, Vorden ging de strijd aan, maar na enkele minuten wist Veenseboys zich toch naar het tweede goud van de dag te trekken.

Volgende week is de tweede helft van het NK in Bentelo waar de klasse 720 kg en de koningsklasse 640 kg op het programma staan. De doelstelling van Veenseboys is om in de 640 kg klasse weer voor de prijzen te gaan.

Frank

About Frank

....

7 thoughts on “Veenseboys trekt zich twee maal naar goud op NK touwtrekken

  1. Things change heisst es. Und wenn Dich im Leben etwas positiv beeinflusst hat – prima. Ich freu mich auf jeden Fall, dass es Deinen Blog gibt. Ich mag ihn

  2. Hvorfor tror redaktørene at ukebladlesere er så spesielle på dette punktet? Jeg tror ikke folk ville blitt det minste forskrekket hvis det dukket opp mørkhudede mennesker i bladene. Jeg for min del synes ukeblader er ganske kjedelige, og nå skjønner jeg: det er akkurat det de vil at de skal være. Ingenting skal ryste de sarte sjeler. Noe så feigt!

  3. Oh yes, I’m having the same trouble. In my case the big thing: will my mother have another fit if I write about her online? Also, steering attention away from her.It’s the eat your veggies approach: getting the hard stuff done first. Or maybe it’s house-cleaning before moving on: we just have to route out the clutter in our heads that is holding us back.

  4. "Hey, good idea. My cousin told me he was caught in Tottenham and had to figure out a way to hide from all the blacks. Luckily there was an employment center right around the corner."This looks fun.Recently conservatives floated a plan to base welfare benefits on IQ. Leaders of the black community denounced this as racist and suggested a measure fairer to blacks would be to base benefits on IQ or shoe size, whichever was larger.

  5. she was fit to work, she won on appeal, but 12 months on they are after her again, causing her great amount of stress. The government should get after the real cheats not sick and disabled people……I am a strong supporter of the Tories but on this they have it very wrong. Atos are only out for what they can get for themselves financially and dont care who they hurt as long as they get their money.

  6. that "it appears as though Mr Aikens is incredibly skilled at chasing the fad".You're right that his PRs (and the man himself) no doubt wish that history would stop poking up out of the past but, to be honest, when you fuck people over so utterly and royally, it's going to take a lot longer to forget than a few measly years.

  7. Superior thinking dertasomnted above. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>