Veenseboys trekt zich twee maal naar goud op NK touwtrekken

Zaterdag 19 juni was de Groene velden in Veenendaal het decor van het Nederland kampioenschap touwtrekken voor de klassen 600 kg en 680 kg. Het weer dreigde regenachtig te worden maar gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen.

’s Ochtends vroeg moesten de ploegen gewogen worden en bij een correct gewicht konden de ploegen afgestempeld worden. Als eerste werd de 600 kg klasse getrokken waar zich slechts 7 teams hadden ingeschreven, mede door het lichte maximale gewicht (75kg per pers.) Veenseboys was met 2 ploegen vertegenwoordigd, waaronder een aantal jeugdspelers welke hun debuut maakten. De wedstrijden in de poule fase waren spannend, Veenseboys A bleef ongeslagen en Veenseboys B had alleen een gelijk spel tegen Eibergen, wat de grootste concurrent bleek te zijn. Voor de halve finales vond een loting plaats tussen de nummers 1 t/m 4, waarbij Veenseboys B Lagerweij uit Renswoude trof, welke in de poule vierde was geworden. Deze halve finale werd vrij eenvoudig gewonnen. Veenseboys A trof Eibergen in de halve finale, wat een zware strijd bleek. De eerste trek ging naar Eibergen en de tweede trek ging na veel strijd naar de Veenseboys. Hierna volgende een derde en beslissende trek, welke wederom door Veenseboys A werd gewonnen. Hierdoor stonden beide ploegen van Veenseboys tegen elkaar in de finale. In de finale bleek dat Veenseboys A zijn krachten had verspeeld in de halve finale, waardoor Veenseboys B zich makkelijk naar het goud trok. Uiteindelijk ging men naar huis met goud en zilver een prachtig resultaat.

Veenseboys 600B

In de middag werd getrokken om de 680 kg klasse, waar veel concurrentie was. Er hadden zich veertien teams aangemeld. Deze werden verdeeld over twee poules van 7 ploegen. Veense boys stond hier met 3 teams aan het touw. Al snel werd duidelijk dat Veenseboys A hier samen met Eibergen en Bisons titel favoriet waren. Veenseboys A wist zich ongeslagen door de poule heen te trekken, met Bisons als goede tweede in deze poule. In de andere poule was Vorden verrassend eerste, zij wezen Eibergen naar de tweede plek. In de halve finale mocht Veenseboys A aantreden tegen Eibergen wat twee prachtige partijen opleverden en wat Veenseboys in de finale bracht. De verrassing van de dag, Vorden, stond in de halve finale tegen Bizons en wisten ook hier te winnen. De finale ging spannend van start, Vorden ging de strijd aan, maar na enkele minuten wist Veenseboys zich toch naar het tweede goud van de dag te trekken.

Volgende week is de tweede helft van het NK in Bentelo waar de klasse 720 kg en de koningsklasse 640 kg op het programma staan. De doelstelling van Veenseboys is om in de 640 kg klasse weer voor de prijzen te gaan.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>