Veenseboys triomfeert op landelijke selectiewedstrijden

Zaterdag 3 juli heeft Veenseboys op overtuigende wijze deelgenomen aan de landelijke selectiewedstrijden te Veenendaal. De selectiewedstrijden waren nodig om te bepalen wie er tijdens het komende WK in Zuid Afrika voor Nederland uit mag komen. Veenseboys wist in alle drie de heren klassen te winnen. Hiermee werd geschiedenis geschreven door de Veenendaalse vereniging.
Nog nooit eerder mocht de Veenseboys in meer dan een klasse voor Nederland uitkomen op een EK of WK.

’s Morgens werd er begonnen met de 640 kg klasse. Hierin hadden zich 4 teams ingeschreven. Vooraf was eigenlijk al duidelijk dat de strijd tussen Eibergen en Veenseboys zou gaan (vorige week won Eibergen nog van Veenseboys in de finale van het NK 640 klasse). Eibergen had ook als enige andere ploeg voor alle drie de gewichtklassen ingeschreven. De spanning werd in deze poule maximaal opgevoerd doordat beide teams elkaar pas troffen aan het einde van de poule. Beide teams waren op dat moment nog ongeslagen. De eerste trek werd op overtuigende wijze gewonnen door Veenseboys. Eibergen, duidelijk niet tevreden, gooide het roer om. Er moest gewonnen worden in Veenendaal. Maar hoe Eibergen het ook probeerde, de tweede trek werd ook gewonnen door de Veenseboys.

Aansluitend werd er getrokken in de 580 kg klasse. In deze klasse waren het alleen Veenseboys en Eibergen die zich ingeschreven hadden. Normaal is Veenseboys erg sterk in de lichte gewichtklasse, dus ging het team met veel vertrouwen van start. Dit vertrouwen werd uitbetaald. Er werd een dubbele poule getrokken en alle vier de trekken werden gewonnen door de Veenseboys. Eibergen wist eigenlijk het 580 kg team van de Veenseboys niet in de problemen te brengen. Dus werd er voorzichtig al een klein feestje gevierd in het Veenendaalse kamp.

Op het middagprogramma stond alleen nog de 700 kg klasse voor de Veenseboys. Vanuit het verleden is Veenseboys niet het team dat zich sterk heeft kunnen maken in de zwaarste gewichtsklasse van het touwtrekken. Daarom werd er ook versterking bijgehaald van ttv Valleitrekkers uit Scherpenzeel. Dat dit een gouden greep was bleek al snel nadat de partijen gestart waren. Veenseboys kon volledig in haar eigen stijl, snel en aanvallend, alle drie de tegenstanders uitschakelen. En hiermee was het feestje compleet voor de Veenseboys.

Na het kleine feestje van afgelopen zaterdag zal er nu, ondanks dat velen zomervakantie hebben, hard getraind worden. In september zal men deelnemen aan het WK, waarbij men over 4 dagen verdeeld zal touwtrekken. Zij vertegenwoordigen Nederland in alle mannelijke gewichtsklassen.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>