TTV Veenseboys neemt deel aan WK Zuid-Afrika.

In het weekend van 11 en 12 september zijn de mannen van de Veenendaalse touwtrekvereniging Veenseboys naar Zuid Afrika vertrokken om te strijden met de sterkste teams van de wereld. Veenseboys is een club met leden uit de regio’s Gelderland en Utrecht en strijd al jaren met de top van de wereld voor de hoogste plaats en heeft diverse Europese en Wereld titels binnen gehaald.

Op 15 t/m 18 september wordt in Pretoria (Zuid Afrika) het WK touwtrekken voor club en landen teams georganiseerd. De Veenseboys verwachten er veel van, de lat is hoog gelegd en ze gaan voor de medailles.
Er wordt meegedaan in alle drie de herenklassen, zowel in de club kampioenschappen als de landen kampioenschappen. Veenseboys wist in juli tijdens de selectiewedstrijden op imponerende wijze alle drie de herenklassen te winnen. Hierdoor zijn de Veenseboys in de 580 kg, 640 kg en 700 kg klasse de nationale afvaardiging namens Nederland.

Over de kansen zijn de mannen van de Veenseboys duidelijk; als je meedoet heb je kansen. Maar de grootste kansen liggen in de 640 kg klasse, dit team staat al jaren aan het touw met elkaar en hebben diverse wereldtitels gehaald. Maar ook de concurrentie heeft niet stil gezeten, met name Zwitserland, Engeland en Duitsland worden als grote concurrenten gezien met Ierland als gevaarlijke outsider. Op zaterdagavond 18 september zijn de medailles verdeeld en kan de balans opgemaakt worden.

De resultaten van de Veenseboys zijn te volgen op www.tugofwar2010.co.za / www.touwtrekken.com / www.veenseboys.nl.

Voor meer informatie over touwtrekvereniging Veenseboys, kunt u contact opnemen met Simon Koetsier, tel. 06-42159246.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>