WK Zuid-Afrika, Dag 2

Hier vanuit een warm (+30) Pretoria in Zuid-Afrika een verslag van de eerste dag in de open club kampioenschappen op 15 september 2010. ’s Morgens gestart met de 700kg klasse in een poule van 10 teams met gerenormeerde tegenstanders als Eibergen uit Nederland, Ozoli uit Letland en de Duitsers van SVKolmarsreute. Na een paar, wat wilde, trekken op een harde ondergrond ging het steeds beter lopen met als resultaat ongeslagen in de poule, dus eerste. De tegenstander in de halve finale was Schöngau uit Zwisterland. Deze werd ook verslagen, dus een finale plek tegen Eibergen die in de andere halve finale van Lakehill uit Ierland won. De finale was ging redelijk gemakkelijk, dus de eerste gouden medaille is binnen!
Einduitslag: 1 Veenseboys (Ned.), 2 Eibergen (Ned.), 3 Lakehill (Ierland), 4 Schöngau (Zwitserland).

’s Middags weer een poule van tien teams in de 580kg klasse, met 20 mogelijk nog zwaardere tegenstanders als Mosnang en Ebersecken uit Zwitserland en Goiherrie uit Baskenland. Eigenlijk een kopie van ’s morgens, een wat rommelig begin, gevolgd door een superstrak vervolg van de poule. Na alle poule wedstrijden de balans opgemaakt en weer ongeslagen poulewinnaar. De halve finale moest tegen het alom gerespecteerde Boley uit Ierland, je mag gerust stellen dat deze ploeg al jaren een wereld topper is. Door het veel druk te zetten moesten ze eraan geloven, dus weer een finale plaats en wel tegen het gevreesde Engelberg uit Zwitserland. De eerste trek met enorm veel spanning op het touw werd een prooi voor ons. Nog één trek te gaan. De tweede werd zeer moeilijk, maar Engelberg werd afgefloten op drie waarschuwingen, dus weer goud!
Uitslag: 1 Veenseboys (Ned.), 2 Engelberg (Zwitserland), 3 Goiherrie (Baskenland), 4 Boley (Ierland).

Groeten uit een zeer zonning Afrika van alle Veenseboys + Supporters!

(Verhaal geschreven door Frank ter Maaten)

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>