WK Zuid-Afrika, Dag 3

Dag 3 van het WK Zuid Afrika. Na een geweldige dag 2 met twee gouden medailles, is dit een nieuwe kans voor een medaille. Vandaag gestart met 2 teams in 4 poules van 6 teams. Team twee wist een tweede plaats in de poule te halen achter Eibergen en net voor Gaztedi.

In de kwart finales werd het Engelse Felton Eccles de tegenstander. Team B starte op de inmiddels bekende Veenseboys stijl. Maar vond het waterloo na ruim anderhalve meter. Felton Eccles nam de aanval over en wist deze eerste trek in winst om te zetten. Ook de tweede trek werd door Felton Eccles gewonnen. Een plaats bij de laatste 8 was het lot van Veenseboys B.

Veenseboys A ging ook voortvarend van start. Zonder schade werd de eerste plaats van de poule bereikt. In de kwart finales werd het Spaanse Goiherri de tegenstander. Deze werd met een strakke lijn op druk gewonnen.

In de halve finale was Felton Eccles de tegenstander. In het verleden menig finale mee getrokken en ook verloren. Dus nog steeds een appeltje mee te schillen. In de eerste trek werd vol gestart maar daarna even stil gezet om Felton Eccles op te laten komen. Dit werkte en de aanval werd nogmaals in gezet en de eerste trek werd gewonnen. De tweede trek ging sneller van start en werd na een iets wat rommelige einde ook in winst omgezet.

En daar was wederom de finale met een verrassende tegenstander: EIBERGEN. Weer Eibergen, en daar reis je dan 24 uur voor. Maar goed, ook zij weten inmiddels meer antwoord te geven op onze agresieve stijl van touwtrekken. De eerste trek werd de start door Eibergen gepakt. Hierdoor moest Veenseboys A meteen in de verdediging. Maar toch werd het tij gekeerd en werd er, weleenswaar rommelig, gewonnen.

De tweede trek werd er wederom door beide teams hard gestart en was er nauwelijks verschuiving van het touw. Maar door het kantverschil en een ferme klap van Veenseboys A werd de aanval ingezet en werd Eibergen in stijl verslagen. Het derde goud was binnen en werd met gejuich ontvangen door de trekkers en de overige Veenseboys.

1e Veenseboys, 2e Eibergen, 3e Felton Eccles en 4e Boley.

In de outdoor is door ons geschiedenis geschreven. Nog nooit won een vereniging alle open klassen op een EK of WK. Dus proficiat voor de boys.

Tijdens het diner werd voorzichtig een biertje geproefd om de smaak niet te vergeten en ik kan je vertellen dat deze goed smaakte.

Na een openingsceremonie is het weer rustig geworden in het Veenseboys en ligt iedereen bijna op 1 oor. Nu gaan we op voor de landen klasse met 3 gouden medailles opzak van de open klassen. De sfeer is meer dan goed en er wordt met vertrouwen uitgekeken naar de komende wedstrijden.

Voor al onze fans en volgers: hartelijk dank voor alle leuke reacties in het gastenboek en smsjes.

Wordt vervolgd,

Groet van Simon Koetsier

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>