WK Zuid-Afrika, dag 5

Woorden schieten ons hier te kort om aan te geven hoe men zich hier in Zuid-Afrika voelt. Op de laatste dag van het WK heeft de ploeg van Veenseboys die voor het land in dezogenaamde koningsklasse de 640 kg klasse uitkwam ook de 6e Gouden medaille voor het land uit het vuur gesleept. Een nog nooit vertoonde prestatie. 1 vereniging die zowel alle open alswel landen wedstrijden wint.
Het is nu 2.45 uur en door technische storingen in de persoonlijke sfeer (lees heel Veenseboys is nog aan het feestvieren zijn we even niet in staat de foto’s op het net te zetten. Neem het ons niet kwalijk. Een uitgebreider verslag van de wedstrijden zal morgen waarschijnlijk komen.
Tevens moeten we bedenken hoe we drie geweldig grote wissel bekers weer mee naar Nederland krijgen een waar luxe probleem.
We bedanken iedereen voor de geweldige reacities op ons gastenboek. Wij warderen deze berichten zeer, ze worden hier massaal door de mensen gelezen

Dag 5 van het wk touwtrekken was aangebroken. Met de gedachte nog bij de mooie prestaties van gisteren. Waar we het goud in de 580 kg en de 700kg behaalden konden we s’morgen nog van na genieten, want middags stond de belangrijkste klasse op het programma de 640 kg bij voorbaat de moeilijkste klasse met de meeste concurrentie. Van landen zo als Engeland, Ierland en Zwitserland. Dat deze klasse ookwel de koningsklasse genoemd, veel concurrent bevat komt het beste naar voren in het feit dat Nederland deze klasse nog nooit heeft gewonnen. Dus een grote uitdaging voor ons om hier verandering in te brengen. Vooraf hadden zich 11 landen in geschreven maar naar afmelding van Kenia, ging de wedstrijd van start met 10 landen, allen in een poule. Nederland leek gunstig geloot te hebben met de mindere landen in het begin. Als eerste was Italië onze tegenstander wat een lekker beginnen was deze werd dus ook gemakkelijk gewonnen. Duitsland was onze 2de tegenstander waar duidelijk harder gewerkt moest worden, maar wat toch 3 punten op leverde. Amerika leverde ons eveneens ook 3 punten op voordat Nederland tegen Ierland moest, deze ploeg was al aan het rekenen geslagen en liet beide trekbeurten lopen tegen ons om de krachten te sparen . Het thuisland – Zuid-Afrika kon ons eveneens niet in moeilijkheden brengen. Wat ideaal was voor we de sterkere landen troffen.
Het was Zwitserland wat ons aan het eerste puntverlies hielp. De eerste trekbeurt ging hier tegen verloren, maar na een tactische omzetting in de ploeg konden we de tweede trek beurt winnend afsluiten. Ondertussen was Engeland hierdoor koploper in de poule geworden, deze waren nog ongeslagen. Nederland voorlopig tweede gevolgd door Zwitserland en Ierland. Zweden moest hierna aantreden tegen ons, wat vocht voor hun laatste kans om Ierland of Zwitserland nog in te halen, wat resulteerde in een bak stevige gevechten wat ons toch drie punten op leverde. Voor de eerste plaats in de poule streden we tegen Engeland wat tevens onze laatste tegenstander was wat ons uit eindelijk poule winst opleverde.
Weer bij de laatste vier samen met Engeland, Zwitserland en Ierland, na de loting troffen we Ierland in de halve finale. Engeland mocht afrekenen met Zwitserland wat uiteindelijk na een pittig gevecht Engeland een finaleplaats op leverde. Onze tegenstander Ierland, dat voor namelijk uit spelers van Boley bestond was erg taai, maar ons wel een finale plaats opleverde. Dus weer een finale plaats en kans op de 6de gouden plak. De eerste finale trek leverde ons een spanend eerste punt op omdat de Engelse ploeg probeerde het initiatief voor aanval naar zich toe te trekken. Hierdoor moest de ploeg eerst in de verdediging en vervolgens proberen de aanval over te nemen, de aanvallen van het Engelse team werden goed gepareerd, waarna wij de aanval konden overnemen. De tweede trekbeurt werd hierna op overtuigende wijze gewonnen.
Het zesde goud was dus een feit geworden.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>