Nominaties Sportgala Veenendaal 2011 bekend

dinsdag 23 november 2010 09:29
VEENENDAAL – De jury van het Sportgala Veenendaal heeft de genomineerden van de diverse categorieën bekend gemaakt. Nu is het de beurt aan de Veenendaalse sportverenigingen om hun stem uit te brengen. Zij mogen kiezen wie er per categorie op één, twee en drie moet komen. De vakjury besluit vervolgens in december wie er gaat winnen. De winnaars worden zaterdag 15 januari 2011 bekend gemaakt op het Sportgala in theater De Lampegiet.

Veenseboys genomineerd voor Sportploeg van het jaar

In de categorie sporttalent meisjes zijn Simone von der Linden, Lobke Schoonderbeek en Jessie Hogenkamp genomineerd. Von der Linden (survival) werd Nederlands kampioen en circuitwinnaar over het hele jaar. Schoonderbeek (zwemmen) pakte het goud op de estafette tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap. Ook werd ze op dat toernooi vierde op de 200m rugslag en vijfde op de 100m rugslag. Schaakster Hogenkamp werd eerste op het Nederlands kampioenschap tot 10 jaar en deed mee aan het WK in Griekenland.

Bij de jongens talenten is Maarten van Mourik (golf) genomineerd. Hij werd Nederlands Kampioen (tot 12 jaar) en haalde een tweede en vijfde plaats in de finale van de Overall Tour. De tweede genomineerde is Wernard Zwanink (korfbal). Hij werd met SKF B1 Nederlands kampioen op het veld, en met oranje onder 16 werd hij zelfs wereldkampioen. Jorik van Egdom (duatlon/triatlon) is de derde genomineerde. Hij werd Nederlands kampioen op de duatlon en won het Nationaal Juniorencircuit op de triatlon.

Sportman en -vrouw
Bij de sportvrouwen zijn Marjolein Delno (zwemmen), Esther Akihary (atletiek) en Annette Nap (volleybal) genomineerd. Delno werd op het Open Nederlands Jeugdkampioenschap eerste op de 400 m wissel, 200m school, 400m vrij en 800m vrij. Op de Europese Jeugdkampioenschappen werd ze elfde. Akihary liep op de Flanders Cup in België een pr van 11.84 seconden, goed voor een derde plaats. En op de Europa Cup voor landenteams in Boedapest werd ze eerste op de 4×100 meter estafette. Annette Nap keerde na twee jaar revalideren terug in de eredivisie en ze werd als aanvoerster met Hierden kampioen van de eerste divisie.

In de categorie sportman zijn Marcel Monteba, Leendert Jan Mulder en Stef Koop genomineerd. Monteba (dammen) won het internationale toernooi in Sint Petersburg. In de ereklasse (wereldtop) dammen werd hij derde op de topscorerslijst. Mulder (Sanda) won de Superfight K1 in het Italiaanse Alpsarena door te winnen van Luca Sabatini. Ook werd Mulder derde op de het Europees Kampioenschap Sanda. Turner Stef Koop werd eerste in de tweede divisie district mid-west. Op de landelijke meerkamp in de tweede divisie werd Koop vierde.

Sportploegen
Bij de jeugdsportploegen is SKF B1 (korfbal) genomineerd. De korfballers werden derde op het Nederlands Kampioenschap in de zaal en zelfs eerste op het Nederlands Kampioenschap op het veld. De tweede genomineerde zijn de aspiranten van Blue Socks (honkbal). Zij werden kampioen van hun district door maar liefst 19 van de 21 wedstrijden te winnen. SKF en Blue Socks nemen het op het Sportgala op tegen Veenendaal Tijgers (frisbee). De Tijgers werden tweede op het Nederlands Kampioenschap onder 17 jaar en zijn bovendien ‘hofleverancier’ van het nationale jeugdteam.

In de categorie sportploeg is VZC Synchroon genomineerd. De synchroonzwemsters werden tweede op het Open Nederlands Kampioenschap en wonnen het onderdeel vrije uitvoering op het NK. Ook de touwtrekkers van Veenseboys zijn genomineerd. De Veenendalers veroverden onder meer zes titels op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De derde genomineerde ploeg is Prins/VCV. De volleybalmannen zijn in acht jaar tijd vijf keer gepromoveerd, vanaf de eerste klasse tot aan de A-League op dit moment. Er spelen (nog steeds) vier Veenendalers in het team.

Meer informatie bij Marjolein Nijbroek van Sportservice en Zwembad op tel. 0318-538536 of via marjolein.nijbroek@veenendaal.nl
Bron: Veenendaalse Krant