EK 2011 Minehead – Engeland

Verslag 560kg klasse
Nadat we de selectie hadden gewonnen gingen wij dus voor de 560kg landen en open.
Na dinsdagmorgen om 5:00 uur vertrokken te zijn met ongeveer zo’n 30 personen gingen we met de bus naar Minehead. Aangekomen in Minehead zowel de 560kg als de 680kg eerst naar de sauna, die van tevoren al geregeld was. De 560kg woog die avond al 557kg, dat was dus een goed vooruitzicht.
Donderdag ’s morgens eerst de 680kg en ’s middags wij als 560kg. Ik voor het eerst op een belangrijk toernooi op het anker. En zoals Broek zou zeggen ouwe Norton.
We starten in de poule met o.a. Mosnang en Killylough. We wisten dus wat ons te doen stond. Na de eerste trekken tegen Mosnang verloren te hebben wisten we al dat dit tegen Killylough zeker niet moest gebeuren en dat gebeurde dus niet na eerst technisch overleg te hebben gehad hoe we ze zouden aanpakken. Daarna verloren we alsnog een punt tegen Janssen. Waardoor we dus gedeeld tweede waren met Killylough. Maar omdat wij gewonnen hadden van Killylough telde dat het zwaarst en gingen wij door.
Dus bij de laatste 8 met o.a. Engelberg, Ebersecken, Gaztedi enz.
Dus wij troffen Ebersecken, de uiteindelijke nummer 2. Goed geprobeerd maar ze waren sterker.
Al met al tot een goed gevoel voor zaterdag.
Zaterdagmiddag 14:00 uur start 560kg landen. We zijn met dezelfde 8 personen gestart als donderdag. We begonnen tegen Engeland, de favoriet, die verloren we. Daarna Zweden ook verloren, na daarna 3 tot 4 partijen gewonnen te hebben kwamen we weer tegen Killylough (Ierland). Maar helaas kwam onze tactiek van donderdag nu niet uit de verf. Ze hadden 1 wissel ingezet die wel hoogte hield, waardoor wij ze niet konden hebben. De 9e partij tegen Zwitserland moest nu gewonnen worden, maar dat gebeurde niet. Zo werden we dus 5e van de 9 landen. We hadden stiekem gehoopt op de laatste 4, maar helaas. Ik denk dat we eruit hebben gehaald wat er in zat, want je weet in deze klasse is iedere trek een finale en dat wij als Hollandse vereniging, die eigenlijk nooit in deze opstelling aan een toernooi deelnemen toch zover komen, dat doet me goed.
Wij gingen dit jaar als vereniging zonder plakken naar huis, mede door de blessure van Peter ter Maaten. Maar we hebben toch een goede week gehad met z’n allen. En voor volgend jaar nog maar iets harder trainen. Ik wil iedereen bedanken en tot volgend jaar. Groetjes the newborn ankerman Dirk.

Voor alle uitslagen zie: Uitslagen

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>