Internationaal Toernooi 40 Year Sins

touwtrekken

Van 15 t/m 17 juni 2012 vierde de Zwitserse touwtrekvereniging Sins zijn 40 jarig bestaan. Veenseboys reisde met 9 man af naar Sins om deel te nemen aan het toernooi. Het weer was stralend, een graad of dertig, volle zon, dus smeren was geen overbodige luxe. Wij kwamen immers vanuit een koud en nat Nederland. Eenmaal aangekomen vrijdagmiddag begonnen met wegen. De Veenseboys deden mee in de 680kg, 640kg klasse en samen met de dames twee keer in de mix-klasse (4 mannen, 4 vrouwen). De gewichten waren goed dus na het stempelen kon men eindelijk weer eten. Zaterdag begonnen met de 680kg klasse. Uitgeloot in groep 1 wat opzich niet veel uitmaakte ten opzichte van groep 2. Er zaten leuke partijen tussen, met name de laatste tegen Sins. De eerste trekbeurt ging naar Sins. Er was een groot baanverschil, aangezien het veld niet vlak was. De tweede trekbeurt mocht Veenseboys het proberen op de goede kant en onder een luide aanmoediging van de Bisons (Nederland) won Veenseboys de tweede trekbeurt. De Bisons kwamen hierdoor immers op de tweede plek te staan en Sins op de derde, dus ja, zij wilde de Veenseboys wel even aanmoedigen. Veenseboys eindige vierde in de poule, wat een goed resultaat is! In de mix presteerde het ene team beter dan het andere. Maar beiden kwamen ze niet door de poule. De A ploeg werd derde in de poule.

Zondagmiddag was het tijd voor de 640kg klasse. Opnieuw uitgeloot in groep 1. Samen met een leentrekker van Sins gingen de Veenseboys ten strijde. De poule verliep goed, echter was het voor Veenseboys niet haalbaar om Ebersecken en Engelberg te verslaan. Deze twee ploegen lieten hun klasse uiteindelijk zien in de finale. Ook in deze poule was de laatste trek weer een mooie strijd. Dit keer tussen Veenseboys en Eibergen. Beiden kennen elkaar uit Nederland en wilden graag winnen voor de eer. Veenseboys wist de winst te behalen. Dit resulteerde in een derde plek in de poule, niet genoeg voor een medaille, maar zeker een goed resultaat. Te bedenken dat er 12 teams meededen in de poule!

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>