Nederlandse Kampioenschappen 2012

Afgelopen weekend heeft het tweede en tevens laatste deel van de Nederlandse Kampioenschappen plaatsgevonden. Op zaterdag 2 juni 2012 werden de eerste Nederlandse Kampioenschappen gehouden te Woudenberg. Deze bewuste dag werd er gestreden door Veenseboys in de heren 540kg (6 tallen), 600kg en 680kg klasse. Het weer zat mee, zonnig en warm! In de 540kg klasse deden zelfs twee teams van Veenseboys mee. Echter moesten zijn in Heure en Jagersrust hun meerdere erkennen. Hierdoor ging de strijd om de derde plaats tussen Veenseboys A en Veenseboys B. In de poule had Veenseboys B meer punten dan Veenseboys A. Echter liet Veenseboys A zich niet kennen en ging er met een derde plek vandoor! Veenseboys B werd hierdoor uiteindelijk vierde. In de 600kg klasse kwam Veenseboys helaas ook niet in de finale. Eibergen en Oele waren net even te sterk. Wel werd in de kleine finale een winst behaald tegen de Spoortrekkers. Dit leverde Veenseboys toch nog een derde plek op. Tijdens het middagprogramma deed Veenseboys opnieuw met twee ploegen mee in de 680kg klasse. Al snel bleek dat het B team een maatje te klein was en behaalde jammer genoeg maar 1 punt deze hele middag. Veenseboys A had echter meer succes. Weliswaar weer geen finale, deze was voor Vios Bison en Vorden. Opnieuw deze dag heeft Veenseboys een derde plek weten te halen. Dit betekent dat Veenseboys met een brede inzet van spelers toch drie bronzen plakken heeft weten te bemachtigen.

Op zondag 24 juni 2012 werd gestreden in de 720kg en 640kg klasse. Veenseboys deed dit jaar alleen mee aan de 640kg klasse. Het weer was droevig, tot 16:00 heeft het constant geregend, soms zachtjes, maar vaak plensde het. De loting daarentegen zat mee. Veenseboys kwam ongeslagen de poule door en stond dus bovenaan de lijst met 18 punten. Vervolgens trof men Vorden opnieuw. Ook hier werd winst behaald, dus de finale plaats was gegarandeerd. Eibergen nam het op tegen Vios Bison. Al stond Vios Bison tweede in de poule, het was Eibergen die de finale plek wist te veroveren. Eenmaal in de finale bleek Eibergen toch ook te sterk voor Veenseboys. Al leek het er in de poule naar, een gouden plak zat er niet in voor Veenseboys. De zilveren medaille nam men mee naar huis! Een mooi resultaat in de koningsklasse!

Een totaal overzicht van de uitslagen van de NK’s vindt u hier: uitslagen

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>