Brons en zilver op de eerste dag!

Vandaag de eerste touwtrekdag achter de rug. En de resultaten mogen er wezen! In de ochtend wist het team in de 700kg klasse als eerste uit de poule te komen. Vervolgens trof men Goldsheuer uit Duitsland. Ook deze trek werd gewonnen door het team van Veenseboys! In de halve finale trof men Lakehill uit Ierland. Helaas waren deze heren net even te sterk, zij werden uiteindelijk Wereldkampioen. In de bronzen finale trof men koapman boys uit Nederland. De eerste trekbeurt ging naar Koapman. De tweede trekbeurt was bij verloren, maar aangezien er bij Koapman flink gerommeld werd, werden zij terecht afgefloten. Hierdoor was de stand gelijk. De derde en tevens beslissende trekbeurt werd gewonnen door Veenseboys. De bronzen plak is binnen!

In de middag startte de Veenseboys in de 580kg klasse. De poule was gunstig en Veenseboys wist ongeslagen de poule door te komen! Hierdoor trof men de nummer 2 uit een andere poule, namelijk Waldkirch uit Zwitserland. Beide trekbeurten werden rustig en beheerst door Veenseboys gewonnen. In de halve finale moesten we tegen Mosnang uit Zwitserland. Een sterke ploeg met de nodige internationale medailles, maar Veenseboys wist ze tweemaal 4 meter mee te slepen. De finale plek was verzekerd! Daar trof men het altijd sterke Engelberg uit Zwitserland. Na 2 keer een goede start en een kleine voorsprong wisten de Zwitsers toch beide trekbeurten te domineren. Helaas geen goud dus, maar een welverdiende 2e plek. Het zilver is binnen!

Een kleine selectie van de foto’s kunt u hier bekijken: Foto’s WK 2012

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>