De derde bronzen plak!

In de 580kg landen heeft Veenseboys in oranje shirt brons gehaald! In de poule begon men tegen Zweden, direct een belangrijke trek. In het verleden zat Zweden regelmatig bij de laatste vier en dit jaar hadden zij ook niet meegedaan in de open klasse. Het was dus afwachten hoe sterk zij dit jaar zouden zijn. Beide trekbeurten werden door Nederland gewonnen. Vervolgens trof men de USA, normaal gesproken geen heel sterk tegenstander, maar dit jaar toch erg sterk. Later bleek ook dat zij vierde in de poule werden. Vervolgens trof men China, beide trekbeurten werden gewonnen. Daarna moest men het opnemen tegen Ierland, over het algemeen gesproken ook een ploeg die in de top meedraait. Ook deze werden beide keren door Nederland gewonnen. Vervolgens trof men België, gevolgde door Chinees Tapei, beide ploegen werden verslagen door Nederland. Aan het eind volgde de zwaarste trekken van de poule. Eerst tegen Zwitserland. Deze waren duidelijk te sterk en Nederland verloor beide keren. De laatste was Engeland. De eerste trekbeurt won Engeland. De tweede trekbeurt was de baan iets beter en kon Nederland winst behalen. Een gelijk spel dus. In de semi finale trof men direct weer Engeland, uiteraard spannend, want het was zojuist een gelijkspel geworden. Helaas bleek Engeland toch de sterkere en won beide trekbeurten. In de bronzen finale trof men nogmaals de USA. Twee keer een zeer goede start voor Nederland. Ook tijdens de trek kreeg de USA het niet voor elkaar om een ruk te halen en zo won Nederland met twee erg mooie trekbeurten de bronzen plak!

In de ochtend heeft Nederland meegedaan in de 700kg klasse. Gerwin Bijenhof van Veenseboys heeft in deze ploeg meegedaan en een bronzen mnedaille gewonnen!

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>