NK 2013 te Bentelo, Zaterdag 1 juni 2013

Zaterdag 1 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken gehouden te Bentelo. Er waren deze dag voor ons 2 klassen waar we aan mee deden de 640 kg klasse en de 720 kg klasse. S’morgens werd gestart met de 640 KG. We deden met 2 ploegen mee en werden keurig verdeeld over de 2 poules die er waren gevormd. De A-ploeg had niet de moeilijkste poule gelood en werd dan ook poulewinnaar. Onze B-ploeg trof het minder met tegenstanders als Bison en Eibergen in de poule. Het was dan ook geen wonder dat de jongens een moeilijke dag hadden en in de achterhoede eindigden. Toch konden we met opgeheven hoofd de arena verlaten en waren er enkele mooie partijen afgeleverd onder andere tegen TTV Bison. De jongens waren dan ook zeker niet ontevreden er zat gewoon niet meer in.

2013-06-01 15.39.03

De A-ploeg moest in de kruisfinale tegen TTV Bison. Op toch moeilijke grond (grote gaten) werd een puike partij afgeleverd en wonnen we beide trekbeurten waardoor we in de finale terecht kwamen. Tegenstander werd TTV Eibergen.
Deze ploeg is op het ogenblijk een maatje te groot voor ons waardoor we met een 2e plaats tevreden moesten zijn.

Na de middag was het de beurt aan de 720 KG. Met slechts 1 verse kracht (bedankt Frans) en de rest dubbeltrekkers begonnen we vol goede moed aan een poule met 10 ploegen.

Uiteindelijk eindigden we als 2e in de poule. In de kruisfinale een wedstrijd tegen Gelderswoude. In de poule ging dit niet goed dus werd er voor een andere meer aanvallende taktiek gekozen. Met succes dus weer een finaleplaats. Tegenstander ditmaal TTV Heure. In de poule werd er nog 1 punt afgesnoept van deze ploeg, maar in de finale gingen de vele dubbeltrekkers in onze ploeg toch last krijgen van vermoeidheid want we konden ze niet over de streep trekken.

Gevolg wederom een 2e plaats. Al met al toch een geslaagde dag met twee 2e plaatsen. De dag verliep overigens wel erg koud met veel wind, maar de sfeer werd er niet minder om.

Na nog even bijtanken en eten werd de reis naar Veenendaal weer aanvaardt.

Groeten Frank ter Maaten

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>