NK 2013 te Zoeterwoude, Zondag 23 juni 2013

Na in de stromende regen naar Gelderswoude te zijn vertrokken kwamen we toch met droog weer aan bij de mooie accommodatie van TTV Gelderswoude. Ze hadden de zaakjes prima voor elkaar met een mooi wedstrijdterrein en een mooie aankleding er omheen. Na de 680 KG en de 600 Kg te hebben gewogen starten we met de 680 Kg klasse. Na in de openingsronde gelijk te hebben gespeeld werd er verder geen enkel punt meer weggegeven en werden we poulewinnaar. Halve finalisten waren Veense Boys, Eibergen, Vorden en Bizons. Wij moesten tegen TTV Bizons en na een kalme start werd de aanval ingezet met veel druk en werden beide partijen in winst omgezet. Finale tegen TTV Eibergen die TTV Vorden resoluut aan de kant zette.

Touwtrekken 2013

In de finale een 1e trek die met 1 goede aanval kon worden uitgebouwd naar winst in de 1e trekbeurt. Na een taktisch goede wissel van Eibergen ging de 2e trek een stuk moeilijker, maar uiteindelijk nadat beide ploegen waarschuwingen hadden opgelopen werd Eibergen afgefloten op 3 waarschuwingen en waren wij Nederlands kampioen in de 680 KG klasse. Een mooie opsteker waar we niet op hadden gerekend.

Na de middag was de 600 kg klasse aan de beurt. Na een moeilijke start met veel zoeken naar de juiste opstelling ging het beter draaien en plaatsten we ons voor de kruisfinale.

Tegenstander TTV Oele. Die was duidelijk een maatje te groot voor ons, dus moesten we voor het brons strijden tegen TTV Bizons uit Beltrum. In de poule hadden we hier 1-1 tegen getrokken, dus we wisten dat alles uit de kast moest om het podium te kunnen halen. Na 2 zeer zwaar bevochten overwinningen werd zo toch de 3e plek en dus de bronzen medaille gehaald. Dit was het maximaal haalbare en waren we hier erg gelukkig mee.

Met een 1e en een 3e plaats op het NK moeten we dan ook zeer tevreden zijn.

Na een paar biertjes was de stemming in de auto op de terugweg dan ook prima.

TTV Veense Boys

Frank ter Maaten

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>