Salland Wintercompetitie 8 november 2013

De eerste avond van de Salland Wintercompetitie vond plaats op 8 november 2013 in Bathmen. De competitie bestaat uit zes vrijdagavonden, verdeeld over de manege in Bathmen en Heeten. In totaal hebben 14 ploegen zich opgegeven. Veenseboys doet mee met een zestal, maar er zijn ook combiploegen en jeugdploegen aanwezig. Combiteams trekken zeven tegen zes en jeugdteams trekken acht tegen zes. Van tevoren kunnen wij dus zeggen dat er een behoorlijk aantal zware trekken tussen zal zitten. Per avond wordt een halve poule gedraaid, wat betekent dat wij op de eerste avond zeven trekbeurten moesten doen. Veenseboys begon tegen Boerhaar (6-tal), een rustige trekbeurt die tweemaal werd gewonnen. Vervolgens tegen Beckveld, twee zware trekbeurten en helaas beide verloren. Hetzelfde gebeurde tegen Hagmoll, ook deze waren te sterk en verloren wij. Ronde vier moesten wij tegen Oosterhuizen, een dames ploeg. Ook dan wordt er acht tegen zes getrokken. Twee trekbeurten proberen de spanning zo constant mogelijk te houden en rustig naar achter te werken. De grond was immers keihard en het was dus lastig om grip te vinden. Beide trekbeurten werden gewonnen door Veenseboys. Ronde vijf tegen OKIA, een combiploeg met zeven trekkers. De eerste trek een matige start en dus vrij eenvoudig verloren. De tweede trek waren wij er beter bij en kon er goed veel spanning worden geleverd. Toch was het niet voldoende om de trekbeurt te winnen. Vervolgens troffen wij de Valleitrekkers uit Woudenberg, een bekende ploeg voor Veenseboys en weer eens zes tegen zes. De eerste trek werd dan ook direct een zware trek, waarbij het touw de nodige meters heen en weer is gegaan. De winst ging naar de Valleitrekkers. De tweede trek een prima start en direct een paar stapjes erop. Valleitrekkers stond hierdoor wat in elkaar getrokken, toch wisten zij een goede ruk te halen en daardoor de partij alsnog om te zetten in winst. Rond zeven, de laatste voor deze avond, stond Peco tegenover Veenseboys. De wil was er zeker nog, maar helaas moest Veenseboys zijn meerdere erkennen in Peco. De eerste avond werd hierdoor afgesloten met een mager resultaat, de grond was hard en de tegenstander net even te sterk. Toch was de stemming in de ploeg nog prima, dus de volgende keer, vrijdag 22 november zijn wij er gewoon weer bij in Heeten!

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>