NK 2014 te Woudenberg, Zaterdag 31 mei 2014

Dit jaar werden de Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken gehouden in Woudenberg bij TTV Valleitrekkers. De weersvoorspellingen waren goed en dit bleek ook te kloppen, want het was een stralende dag. Veenseboys heeft meegedaan in twee klassen, de 600kg in de ochtend en de 680kg in de middag. De eerste trek in de 600kg tegen Streefkerk B werd gewonnen. Echter bleek dit geen garantie voor de overige trekbeurten. Zware partijen, waarin werd gestreden voor wat men waard was. Een aantal trekken verloren, een aantal trekken gelijk, het was geen makkelijke klasse. Ook de tegenstanders streden hard tegen elkaar, waarbij ook de nodige keren gelijk werd getrokken. De laatste trek tegen Lagerweij was een belangrijke trek, bij winst zouden we namelijk bij de laatste vier kunnen eindigen. Helaas lukte dit niet en eindigden wij als vijfde in de poule. Eerste werd Eibergen, tweede Oele en derde Lagerweij.

In de middag was het de beurt aan de 680. De eerste trekbeurt tegen Heure was direct een zware, maar werd omgezet in winst. De ploeg stond goed en er kon een hoop kracht geleverd worden. Dit bleek ook tijdens de overige trekbeurten, die allemaal gewonnen werden. Eerste in de poule dus. Vervolgens de kruisfinales. Eerst tegen Vios Bison, zware trekken, een bijzonder oplettende scheidsrechter, maar toch gewonnen door Veenseboys. De finale ging tussen Vorden en Veenseboys. Twee zware, maar toch vrij korte partijen, waarin Veenseboys de winst wist te pakken. De eerste gouden medaille is daarmee gewonnen. Tweede werd Vorden en derde werd Vios Bison.

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>