WK USA Madison Dag 2

wk_usa_backgroundDe tweede dag van de Wereld Kampioenschappen in Madison is voor Veenseboys goed afgelopen. In de middag om 13:00 deden zij mee in de 640kg klasse, welke was opgedeeld in twee grote poules. In totaal deden er 21 teams mee, dus poule 1 had 11 ploegen en poule 2 bestond uit 10 ploegen. Veenseboys zat in poule 1 met Sins (Zwitserland), TTV Bison (Nederland), OZOLI (Letland), Bluewater (Canada), SF Goldscheuer (Germany), Goiherri (Baskendland), Gaztedi Club (Baskenland), DJ’s A (USA), Oregon Tug of War (USA) en Clonterm TOW (Ierland). De eerste trek tegen Sins werd gewonnen door Veenseboys. De tweede trek tegen TTV Bison werd een gelijkspel. Vervolgens tweemaal winst voor Veenseboys. Tegen SF Goldscheuer moest er hard worden gestreden om de overwinning te pakken, wat overigens wel lukte. Vervolgens weer vier trekbeurten waarbij de winst overtuigend naar Veenseboys ging. De laatste trek tegen Clonterm TOW moest eveneens hard worden gestreden door de Veenseboys. Ook hier lukte het om beide trekbeurten te winnen. Daar TTV Bison naast de gelijkspel tegen Veenseboys nog een trek had verloren, kwam Veenseboys als nummer 1 uit de poule met 28 punten, gevolgd door TTV Bison met 26 punten. In de andere poule was Ebersecken (Zwitserland) nummer 1 met 27 punten en Boley (Ierland) nummer 2 met 21 punten. Overigens hadden in poule 2 de Fam Janssen (Belgie) en Oxney Vines Cross (USA) ook beide 21 punten. Blijkbaar had Boley de minste waarschuwingen en ging daarmee door. Vervolgens moest Veenseboys dus tegen Boley en Ebersecken tegen Bison. Twee zware trekbeurten voor Veenseboys, maar toch zonder al te veel problemen gewonnen en dus was de finale plek zeker. Ebersecken wist Bison te verslaan en kwam daardoor ook in de finale. Helaas bleek Ebersecken te sterk voor Veenseboys en eindigde Veenseboys als tweede. De eerste zilveren plak is binnen! Bison wist Boley te verslaan en werd daarmee derde.

WK_Madison_Dag_2

Kijk hier voor de foto’s: DAG 2

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>