Zomeravondcompetitie 25 april 2015

Zaterdag 25 april reisde het jeugdteam van de Veenseboys af naar Woudenberg voor het tweede competitie duel.

Gelukkig voor ons was het dit keer niet zo ver rijden.
De eerste wedstrijd was meteen een erg zware trek. We moesten tegen de valleitrekkers. Deze mannen waren het vorige duel eerste geworden dus we mochten onze borst wel nat maken. De eerste trek begon zeer goed we pakte de start en liepen een eind met ze weg. Dit kwam deels door de verassing van onze goede start. Helaas liepen we ons moe en de valleitrekkers blokten goed. We kregen een paar halen tegen en verloren de trek ondanks onze goede inzet, het was leuk om te zien dat de start nu vanaf het begin goed ging. De tweede trek tegen de valleitrekkers was een stuk minder.

IMG_3349

De tweede wedstrijd was tegen de spoortrekkers jeugd a. We wilden deze trek graag winnen maar we begonnen de eerste trek te laks. Dit eindigden in een gelijkspel. De tweede trek pakten wij ze wel.

De trek tegen Lagerwey was een mooie en sterke trek van beide partijen. Wij wonnen de eerste pot mede door onze goede start en de lange halen. De tweede trek werd helaas verloren.

De trek tegen spoortrekkers jeugd b ging goed. Weer hadden wij in de start de overhand en we hielden ons goed op lengte. Ook de stappen gingen goed tegelijk. De eerste Drie punten binnen waren binnen.

Daarna kwamen meteen de volwassen groep van spoortrekkers. Ook dit ging goed en we pakte mooi drie punten. Deze trek was iets rommeliger maar dat namen we voor lief.

De trek tegen groene oase was een mooie trek die ons veel kracht kostte. We wonnen de twee trekken wel maar het koste ons zeker wat moeite. Toch is het fijn om dan samen zo’n winst te behalen.

De trek tegen het gemixte dames team was geen hele zware. We hebben ze de eerste trek met twee rukken overwonnen. De tweede trek onderschatten we ze iets maar ook die wonnen wij.

We hebben ook tegen de senioren Veenseboys getrokken maar met hun ervaring en kracht konden we ze niet de baas.

IMG_3373

We dachten dat we klaar waren maar toen moesten we nog tegen Gelderswoude

Deze mannen waren erg zwaar en ze blokten erg goed. We moesten alles op alles zetten om de eerste trek te winnen en dit lukte. Helaas hadden we niks meer in te brengen de tweede trek. Later hoorden we dat de senioren van onze club twee keer verloren hadden van dit team. Dit was dus wel weer leuk om te horen.

Ik heb deze dag erg leuk gevonden en het is leuk om te zien dat je elke trek beter wordt. Ook is het mooi als je met het hele team kapot bent en samen gewonnen hebt. Dit versterkt de teamgeest wel.

We hoorde dan we zevende waren geëindigd en we waren dus zes plaatsen gestegen in vergelijking met de vorige wedstrijd. Uiteindelijk hebben we er vijf gewonnen vier gelijk en vier verloren. Al met al een zeer geslaagde dag. De coach, Daniël van steenbergen die ons voortreffelijk coachte, werd op de schouders gedragen.

IMG_3354

Na de wedstrijden hebben we nog met ons team een biertje gedronken en nagenoten van de mooie dag.

Ik heb deze dag zeer leuk gevonden en ik hoop dat we de volgende keer weer zo’n sportieve dag mogen beleven.

Sportieve groet,

David Budding

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>