Zomeravondcompetitie 9 mei 2015, Touwtrekken in Wassenaar

Wassenaar, zaterdag 9 mei 2015

koninklijke-haagsche-golf-country-club_touwtrekken
Mening touwtrekker vroeg het zich af.. Is dit waar? Touwtrekken in Wassenaar? In het elite dorp van Nederland op een mooi hoekje van de golfbaan. Strak gemaaid grasje, dat zou ons wel passen. Bij aankomst op de plek van bestemming kwam de paardenlucht tegemoet, het veld was dan ook het losloopgebied van de paarden en het gras was net gemaaid. Nou ja, gras, de ene kant van het veld zat vol klavertjes en de andere kant van het veld was voorzien van hier en daar een stug stuk gras. In de volksmond noemt men het ook wel een knollenveld. Maar ach, wij touwtrekkers zijn wel wat gewend en gingen dus vol goede moed van start!

De jeugd mocht de spits afbijten tegen Gelderswoude 720. Dat ging er direct lekker fanatiek aan toe en eindigde in een gelijk spel. Veenseboys 720 mocht kort daarna tegen Valleitrekkers 720, de koploper van de competitie. Ook voor de heren betekende dit gelijk hard trekken om zo proberen de punten te pakken. Al snel werd duidelijk dat er behoorlijk wat baanverschil zat tussen de beide kanten. Zoals gezegd, de ene kant klavertjes en ander groen spul dat goed glad is, en de andere kant een echt stukje weiland, wat ook nog iets leek af te lopen. Hierdoor resulteerde deze trek ook in gelijkspel.

veenseboys_jeugd_zomeravond_20150509

Vervolgens won de jeugd van Spoortrekkers 640 en de heren 720 van Lagerweij combi. De derde trek won de jeugd van Groene Oase combi. De gang zat er lekker in. Veenseboys 720 trok een gelijkspel tegen Gelderswoude 6 tal. De vierde trek won de jeugd van Streefkerk 680. Veenseboys 720 verloor een trekbeurt van Gelderswoude 720. Hier en daar werd vervolgens wat gewisseld in de ploeg om te proberen meer punten te pakken.

veenseboys_720_zomeravond_20150509

De vijfde trekbeurt was Veenseboys jeugd tegen Veenseboys 720. De eerste trek hard en snel gestart met als resultaat een overwinning voor de heren 720. De tweede trekbeurt deed de jeugd er alles aan om te winnen, maar ook deze werd gewonnen door de 720.

De zesde trek won Veenseboys 720 tegen Groene Oase combi. De jeugd wist te winnen van Gelderswoude combi. In trek 7 won Veenseboys 720 van Streefkerk 680. De jeugd werd verslagen door Monnickendam 680. In trek 8 verloor vervolgens Veenseboys 720 van de Spoortrekkers 640. Inmiddels werd duidelijk dat de banen flink waren veranderd gedurende de avond en de punten tussen de partijen verdeeld werden. Zo had de jeugd in het begin bijvoorbeeld nog gewonnen van Spoortrekkers 640. De jeugd moest nu tegen de Spoortrekkers jeugd en verloor deze trek.

veenseboys_zomeravond_20150509

Trek 9 won Veenseboys 720 van Gelderswoude combi. En de jeugd trok een gelijkspel tegen de Valleitrekkers 720. Trek 10 was wederom voor Veenseboys 720 een winst tegen Monnickendam 680. Voor de jeugd was het opnieuw een gelijkspel tegen Lagerweij combi.

De laatste trekbeurt moest de jeugd tegen Gelderswoude 6 tal. De eerste pot werd er gevochten en gestreden. Vooral de laatste meter liep moeilijk, de jongens werden moe en het 6 tal aan de overkant deed er alles aan om ze te stoppen. Toch wisten ze met doorzettingsvermogen de trek te winnen. Blijheid en vermoeidheid overheerste vervolgens bij de jongens. Toch moest ook die tweede trekbeurt nog getrokken worden. Gelderswoude 6 tal zag kansen en bij de start pakten zij dan ook direct de aanval. Krom ging de jeugd een meter naar voren. Tijd om grip te zoeken en af te blokken, anders is het voorbij. Zij kregen de ploeg tot stilstand en haalde een wanhopige ruk om de trek over te nemen. Daar reageerde Gelderswoude 6 tal natuurlijk direct op met een ruk, zodat ze weer de overhand hadden. Het touw stond stil en er werd overlegd om nog één keer met zijn allen en goede ruk te halen. De ruk werd gehaald en doordat die goed doorkwam viel de jeugdploeg aan de grond. Snel herstellen, benen eronder, lopen, sneller, touw bij je houden en rechts zetten. Moe en kapot als zij waren deden ze het en Gelderswoude ging vol verbazing over de middenlijn. Een mooie laatst trek met winst voor het jeugdteam. De heren 720 waren ondertussen aan het strijden tegen de Spoortrekkers jeugd, dat liep af met een gelijkspel.

veenseboys_jeugd_zomeravond_20150509 (2)

Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de heren 720 op een gedeelde 2/3 plek eindigden en de Veenseboys jeugd op een gedeelgde 4/5 plek.

In het totaal klassement staan de heren 720 nu tweede, direct achter Valleitrekkers en de jeugd 8ste, vlak achter Streefkerk 680.

Uitslagen_Zomeravond_Touwtrekken_Veenseboys_20150509

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>