Nederlandse Kampioenschappen 2016

Nederlandse Kampioenschappen 2016 Touwtrekken

Nederlandse Kampioenschappen 2016 Touwtrekken

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni werd het Nederlands Kampioenschap touwtrekken gehouden in Hoevelaken bij de Spoortrekkers. Op vrijdag deed Veenseboys mee in de 720kg klasse en de 640kg klasse. Ondanks de vele regen die op deze dag viel was het een succesvolle dag voor de Veenseboys. In de 720kg klasse werd de tweede plek behaald en in de 640kg klasse werd de derde plek behaald!

NK Touwtrekken 2016 720kg klasse

NK Touwtrekken 2016 720kg klasse

Op zaterdag deed Veenseboys mee in de 600kg, 680kg en jeugd klasse. Het weer was beter en zo ook de resultaten. In de 600kg klasse behaalde Veenseboys de eerste plek en eveneens in de jeugd klasse werd het goud veroverd. De finale voor de jeugd was een spannende en heftige strijd. De eerste trekbeurt werd door de Veenseboys gewonnen. De tweede trek zetten zij opnieuw de aanval in, maar bij zowel Veenseboys als Vios Bison werden vele overtredingen, vooral uit vermoeidheid, gemaakt. De scheidsrechter besloot hierop de wedstrijd af te fluiten als ‘no-play’. Dit betekend dat zonder verzorging beide ploegen opnieuw moeten starten. Moe gestreden van de aanval, verloor de Veenseboys de tweede trek, waardoor het een gelijk spel werd. De derde en beslissende trek mocht, na de toss, door Veenseboys de kant worden gekozen. Dit met het nodige succes, want na een hoop vechten, strijden en rukken lukte het de jeugd jongens om de derde trek te winnen en met het goud ervan door te gaan!

De foto’s van het NK: NK 2016

De uitslagen: Uitslagen Nederlandse Kampioenschappen 2016

Frank

About Frank

....