NK Touwtrekken op Middelaarseweg

Nederlands Kampioenschap touwtrekken 2016

Twee dagen lang kan men op de Middelaarseweg genieten van prachtige sport.

HOEVELAKEN Liefhebbers van touwtrekken kunnen deze week hun hart ophalen, want op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni wordt in Hoevelaken het Nederlands Kampioenschap Touwtrekken gehouden. Plaats van handeling is het terrein van de TTV De Spoortrekkers op de Middelaarseweg 6, waar Arjan de Lange al twaalf keer het Hoevelakense kampioenschap touwtrekken heeft georganiseerd.

De wedstrijden beginnen beide dagen ’s morgens om 10.15 uur, ’s middags om 13.30 uur en zullen tot ongeveer 18.00 uur duren. De officiĆ«le opening van het evenement is vrijdagmorgen om 10.00 uur en wordt extra luister bijgezet met het Wilhelmus en het hijsen van de vlaggen. Er wordt getrokken in verschillende gewichtsklassen. Op vrijdag 17 juni beginnen ’s morgens de Heren 720 kg (8-tallen) en ’s middags komen de Dames 420 kg (6-tallen) en de Heren 640 kg (8-tallen) in actie. Op zaterdag 18 juni beginnen ’s morgens de Heren 600 kg (8-tallen), gevolgd door de Heren 540 kg (6-tallen) en de Mixgroep 600 kg (4 heren en 4 dames). ’s Middags betreden de Heren 680 kg (8 tallen) en Jeugd 560 kg het strijdperk.

TROTS Arjan de Lange is maar wat trots dat hij met de organiserende vereniging TTV Spoortrekkers in het jubileumjaar (12,5 jaar) dit prachtige evenement naar Hoevelaken heeft weten te halen: ,,In september kun je indienen of je het NK wilt organiseren, waarbij de NTB (Nederlandse Touwtrek Bond) kijkt naar de diverse locaties. Ze willen de sport graag landelijk promoten en op zo veel mogelijk verschillende plaatsen organiseren. Half januari hebben ze de knoop doorgehakt, wij mochten het organiseren, mits we een officiĆ«le vereniging met statuten zouden worden. Aan die eis hebben we graag voldaan!”

Tijdens het NK Outdoor maakt Radio 1 van OVT-VPRO op de wedstrijdlocatie opnames voor het radioprogramma ‘Sportzomer Geschiedenisprogramma’ met als titel ‘Vergeten Olympische sporten’, wat een mooi stuk PR voor deze sport is. Arjan de Lange: ,,Het touwtrekken is een gezellige dag voor iedereen vol hoop, strijd, wanhoop, verdriet, glorie, ondergang, zweet en een zwaar bevochten overwinning. Dat allemaal onder het genot van een klein biertje. Het publiek kan gratis komen genieten van prachtige sport, het parkeren is gratis en ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen zich uitleven op een fraai luchtkussenkasteel. Na afloop van de wedstrijden is er feest in de speciaal ingerichte feesttent.” De kans dat er dit jaar een Nederlands kampioenschap door een Hoevelakense vereniging wordt behaald, is niet gering. Arjan de Lange: ,,De jeugd van de Spoortrekkers is vorig jaar al eerste geworden op het NK, zij moeten deze titel dus verdedigen. Verder geef ik onze heren tot 600 kg. een goede kans. We hebben een poule van 20 mannen waar we teams uit kunnen formeren plus 9 dames. Als je 18 jaar bent mag je zowel bij de senioren als de jeugd mee doen. Bij touwtrekken werkt men met gewichtsklassen, een team van 8 personen moet op de weegschaal gaan staan en mag dan niet boven het gestelde gewicht van de klasse komen.”

Bron: Stad Nijkerk

Frank

About Frank

....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>